Om Claes
Claes Pihl är född och uppvuxen i rymdåldern. Han började tidigt spela gitarr och skriva låtar. Somrarna tillbringade Claes i Falkenberg där den årliga visfestivalen blev en viktig inspirationskälla.

Hemstaden Borås övergavs i samband med berlinmurens fall, då Claes flyttade till Göteborg för att studera. På studentfesterna fick han en naturlig scen för sina visor, men han sökte sig även till den dekadenta vismiljön kring Kustens Hus i Majorna.

Efter avslutad utbildning arbetade Claes ett halvår som programmerare innan han sa upp sig och sökte in på vislinjen i Kungälv.

Våren 2000 kom Claes första skiva Jag skulle ha lyssnat på kvällsekot. Därefter har han bland annat medverkat på Falkenbergs, Skulebergets och Helsingborgs visfestivaler.

I sitt låtskrivande kombinerar Claes omsorgen om ett gott hantverk med lekfullhet och experimentlusta. Musikaliskt står han stadigt och blandar friskt med fötterna i rocken, jazzen och den mer traditionella visan.

Med nya plattan Hopptorn tar Claes ett rejält steg framåt - ut från trampolinen. Och det är bara att konstatera: En skivsamling utan Hopptorn är som ett kylskåp utan ägg.


Tillbaka