Recensioner från Kvällsekot


HALLANDS NYHETER
Inger Bengtsson

Svensk visa har fått en ny berättare. Claes Pihl breder ut sin Sverigekarta med dess myller av galna bussresor, new age-magneter och vilsenhet. Här är en röst som beskriver vår samtid med humor och varmt hjärta, man kommer att tänka på en Kjell Höglund eller en Stefan Demert.

Men Claes Pihl har en alldeles egen ton och en berättarglädje som lyfter över slåtterängar, strutsar, Falkenbergsstränder och strömlösa vardagsrum. Hans musik nosar på både jazz, rock och folkmusik och bland många duktiga musiker som omger Claes Pihl finns bland andra riksspelmannen Hans Kennemark, känd för den halländska publiken genom sin folkmusikmässa.


BORÅS TIDNING
Mats Palmquist
- Han har haft den goda smaken att omge sig med musiker av hög klass, vilket gör att skivan håller för många lyssningar. Bli inte förvånad om Claes Pihl gör sig ett namn som en stor samhällsskildrare, när han har bestämt sig vilket ben han ska stå på.

LIRA
Micke Forsberg
Vissångaren Claes Pihls lyckade debut-cd heter 'Jag skulle ha lyssnat på kvällsekot' (Last Buzz/Border). Fina melodier, texter kryddade med humor och satir. Pihl behandlar ämnen som realisationshysteri och hundskräck. Ett mycket personligt förhållningssätt till tillvaron, samt duktiga medmusikanter gör detta lyssningsvärt.

GÖTEBORGS-POSTEN
Tore Ljungberg

Skivdebutant från Göteborgs viskretsar, som gått Nordiska visskolan i Kungälv. Claes har tydliga rötter i traditionen men har också blick för den nya tidens musik och uttryck. Han bjuder på en mycket spännande och omväxlande vis-cd med väl genomarbetade och tänkvärda texter, som präglas av allvar, humor, självironi och djup. Melodierna är följsamma. Claes har en bärande röst och han textar föredömligt.

Musiken är varierad och bakom Claes Pihl finns såväl folkmusikanter som jazzveteraner. Friskt och fräscht, så visst finns det hopp för visan. En stark debut!


Tillbaka