Recensioner från Hopptorn


LIRA
Maria Larsson

Ibland hittar man skivor som bara går rakt in. Rakt in i själen, tanken och känslan. Claes Pihl tog mig på sängen. Jag hade bara att kapitulera fullständigt.


MUSIKLANDET
Gustaf Claesson
Att Hopptorn är en av de bästa skivor jag hört i år vågar jag dock påstå. Den är en av de där skivorna som fångar mig direkt, en av de där skivorna som redan efter första lyssningen känns som en kär gammal vän. Hur som helst är det just texterna som får mig att bli riktigt lyrisk över den här skivan.

GEFLE DAGBLAD
Henric Lindsten
Det är en tydlig och rak lyrik, bitvis väldigt känsliga melodier. Och det finns något glatt och positivt att plocka ur all uppgivenhet; en stolthet som lyser igenom.

DAGBLADET SUNDSVALL
Mona Hallén

Vilka texter!
Det här kan mycket väl vara något av det bättre jag hört på läng. … Claes Pihl kommer med nya formuleringar och fraser när man tror att man redan hört allt.


GROOVE
Magnus Sjöberg

Claes Pihl lyckas nämligen med något så fabulöst och i sammanhanget enastående som att vara mer Ola Magnell än Ola Magnell själv.… det finns något av det här hemvävt trygga som alltid fanns där, något av den intelligens som ofta samverkade mellan musik och text. … och sanningen är den att Claes Pihls texter är enastående uppvisningar i formuleringskonst.

Foto: Ulrika Olsson

SMÅLÄNNINGEN
Lars Davidsson

Beteckningen årets svenska visplatta känns inte långt borta.


Tillbaka