Detta har hänt


2019

Viskväll i Helsingborg. Delar kväll med Christina Kjellsson.
.

2018

Översätter ytterligare några tangomelodier.
Maria Pihl och Per Johansson har premiär på programmet "Livet är som ett solblänk" med mina tangoöversättningar på Partille Kulturhus.
Spelar på visfestival i Mariestad. .

2017

Översätter ett tiotal argentiska tangomelodier under våren. De flesta skriva av Carlos Gardel och Alfrede LePera.
.

2016

Översätter några sånger till föreställningen "Hälsa dem där hemma" som spelas som lunchteater på Göteborgs Stadsteater. Där ibland tangon Volver av Carlos Gardel. I min version blev det Vänd hem.
.

2015

Januari. Nu går vi till fabriken, spelas som lunchteater på Göteborgs Stadsteater.
.

Februari. Göteborgs visfestival. Maria spelar mina visor under rubriken Pihl sjunger Pihl. Jag medverar på Sånt ni kan göra nu och Vi blåser ut köket. Succé!
.

Jag och Maria skiljer oss.
.

2014

Recension av Nu går vi till fabriken i Lira. Bengt Edkvist
Välkomna! Stig på! Så trevligt att få se er här! Så inleds en av visorna på denna lyckade musikaliska skildring av livet i brukssamhället Jonsered för ungefär hundra år sedan och bakåt. Musiken var tänkt att ledsaga en dramatiserad vandring i orten men det blev nästan tvärtom, kan man läsa i det fina inbjudande konvolutet. Och välkommen känner man sig verkligen i denna historielektion med sång och spel. De fina melodierna är skrivna av Maria Pihl till Claes Pihls texter och jovisst, de är gifta och så är också text och musik. David Anthin som skulle skriva manus till dramatiken skriver i konvolutet att visorna kan bli klassiker ungefär som Taubes sånger om Ängön. Där tar han kanske i men vem vet, hög klass har detta i arbetarvisejämförelse. Även musikaliskt, speciellt stråkarna. Och som uppvuxen i en av de sista bruksorterna i Sverige känner jag mig hemma i miljöerna och känner igen visornas människor och händelser. Trots att jag har ett tag kvar till hundra och knappt satt min fot i Jonsered. Men i vår, då ska jag bege mig dit och kolla in Rävhålan, Herrgården, Lundarne och Fabriken, om dom finns kvar. Och det gör dom nog, så levande som dessa platser och byggnader här skildras. Maria Pihl och KG Malm får sköta guidningen, i hörlurarna, det gör de utomordentligt, det vet jag redan.

2013

 Ger ut skivan - Nu går vi till fabriken, nyskrivna visor om livet i ett bruksamhälle av Claes och Maria Pihl.
Skivan innhåller visor från vandringarna i Jonsered samt några extra visor specialskrivna för skivan. Maria och KG sjunger. Några extra musiker medverkar också - Per Johansson, piano, Greger Siljebo fiol och Petter Eriksson bas. Skivan gavs ut på skivbolaget Kakafon. Skivrelease på Jonsereds Herrgård.

 Repris av förra sommarens dramatiserade vandringar i Jonsered. Medverkande Maria Pihl, KG Malm, Bosse Stenholm, Anna Foster och jag som guide.

2012

 1 och 2 september. Spelningar på ångbåt i Aspen tillsammans med Maria Pihl.
Båtar kommer att åka mellan Jonsered och Lerum och vi skall underhålla ombord. Skall bli spännande.

 8 och 9 september. Dramatiserade vandringar i Jonsered. Medverkande Maria Pihl, KG Malm, Maria Dalhl, Bosse Stenholm och Anna Foster. Jag medverkar inte men har skrivit vistexter.  

 31 oktober. Spelning på Kustens Hus i Majorna tillsammans med Maria Pihl och pianisten Per Johansson.

2012

  14 april. Gästspelade på Örjan Hjorths och Christer Ågrens releaseparty för nya plattan "Schlager II".

 26 juli. Steninge visfest. Jag fick äran att inleda årets visfest. Det var tre underbara dagar då jag fick tillfälle att lyssna på en massa bra musik och träffa trevliga människor. Samma dag var en en artikel i Hallands Nyheter och Hallandsposten om mig och Maria.    

2011

  7 februari. Släppte singeln "Vi blåser ut köket", inspelad i Studio Epidemin i Göteborg. 

 25 februari. Spelning på Stigens Folkets hus, Dalsland tillsammans med Fredrik Åkerblom och Åke Ziedén.
Det här kom att bli en närmast legendarisk spelning. Jag åkte dit med hyffsade förväntingar - spelnigar på små orter brukar vara bra. Man riskerar inte att drunkna i utbudet på samma sätt som i en storstad. Stigens Folkets hus skulle vara fint hade jag hört och det var ett tag sedan jag hade en riktigt spelning, så det här skulle bli kul. Vi hade repat in ett program på 2 * 45 minuter med några nya låtar. 
När vi anlände höll arrangörerna, en man och en kvinna, på att orda till lokalen. De tände levande ljus och bredde mackor. Vi testa packade upp instrumenten, testade ljudet och satte oss sedan och smakade på mackorna. Halv åtta skulle vi spela, och vid sjutiden hade publik ännu inte börjat dyka upp. Arrangörerna började bli lite nervösa, det var tydligen "Let´s dance" på TV, inte någon final eller så, men ändå ...
Tjugo över åtta var det fortfarande tomt och arrangörerna började ringa runt för att hitta publik. Efter några misslyckade försök fick de napp, Rune var intresserad. Problemet var bara att han druckit lite vin och inte kunde köra bil. Men det var inga problem, arrangören erbjöd sig att åka och hämta honom. En kvart efter utsatt tid fanns det nu tre personer i publiken, de två arrangörerna och Rune, och vi bestämde oss för att köra igång. Spelningen blev något informell med lika många i publiken som på scenen, men vi körde ändå ett fullt program på de planerade två gånger 45. Det blev en trevlig kväll och en rolig historia, men jag måste erkänna att lusten att skaffa nya spelningar fick sig en törn.

 Konsert i samband med midsommarfirande i Jonserd.
Spelade Frukost och Vi blåser ut köket.

 Blå Timmen. Konsert i Slottskogen tillsammans med Maria Pihl. Mats Andér och hans orkester var husband.

 1 oktober. Spelning på Frivilcentralen Oskar, Göteborg.
En spelning en lördagseftermiddag i källaren till Haga Bion. Örjan Hjorth backade upp mig på några låtar. Några av låtarna hamnade på youtube.

2010

  Konsert i samband med midsommarfirande i Jonsered.
Spelade Sånt ni kan göra nu och Landsbygdsromantik.

Oktober - december. Inspelning av några nya låter i Studio Epedemin i Göteborg. 

2009

 15 april. Konsert på Kustens Hus, Taubegatan 5, Majorna. 19.30.
Tillsammans med Fredrik Åkerblom och Åke Ziedén.    

3 maj. Konsert tillsamman med Bengt Witte på Nääs utaför Floda.
16.00

2008

 2 november. Scenvärd för Söndagsvisan på Kustens Hus.
En trevlig eftermiddag på Kusten. Tyvärr kunde jag inte komma iväg på den stora visträffen på Särö som gick av stapeln samma kväll. Men det här fick fungera som ett fullgott substitut.

 8 november. Musikgudstjänst i Christinae kyrka i Alingsås tillsammans med Maria Pihl. "Tills tystanden tar vid".
Det här var en ny upplevelse. Jag har spelat i kyrkan tidigare vid bröllop och dop - och för länge sedan när jag var med Kyrkans Ungdom i Borås - men aldrig på det här sättet. Maria och jag spelar inte ihop så ofta, så det var trevligt. Dessutom hade vi valt att bara göra mina låtar - Maria framförde "Vid standen" och "Musik" ensam på piano. Hurra, vad bra det lät! Jag spelade "På andra sidan dagarna" själv, och så gjorde vi "Sånt ni kan göra nu" tillsamman.   

2007

9 augusti. En liten skolgård i Hisings-Backa. Göteborg.
Jag  och Bengt  körde ner från Strömstad och efter att bland annat ha fikat och besökt ett antikvariat i Uddevalla var vi redo för ett nytt framträdande. Spelningen ingick i ett projekt för invandrarfamiljer som Vuxenskolan håller i. Vi visste inte riktigt vad vi skulle vänta oss, lite allsång och kanske något för barn. När vi startade var bara personalen på plats, så  började med en traditionell viskonsert för dem. Efter en halvtimme dök det upp några familjer och vi tog en kaffepaus. Efter det blev det allsång, men vi lyckades inte riktigt fånga barnen som hellre valde gungorna framför musiken. Så vi provade lite rörelselekar i värsta  Mora Träsk-anda. En riktigt rolig spelning. Gott kaffe, söta barn och vackert väder - vad mer kan man önska!

8 augusti. Pensionat Ekenäs Syd-Koster. Strömstad.
Miniturne med tillsammans med Bengt Witte. Jag och Bengt spelade mest mina låtar, men det blev även en del av Bengts egna små pärlor. Tyvärr brakade regnet loss i första låten så folk fick springa och gömma sig under preseningar för att kunna lyssna. Låtlistan var lite impoviserad så jag vet inte riktigt vad vi spelade. 

28 juli. Nääs, Lerum
Trevlig spelning på vackra Nääs i samma hus, Vänhem, där jag och Maria hade vår bröllopsfest för fem år sedan. Christer Ågren och Eva Moberg spelade första halvan och efter kaffet kom jag.
Låtlista: Hopptorn, Sånt ni kan göra nu, Fikonlöv, Jag sökte lite närhet, Drama i Nordiskt ljus,  Dalsland, Samma solsken, Stranden mitt emot, Extrapris

  16 juni. Tjärö, Blekinge
Vi semestrade för tredje året på Tjärö i Blekinge skärgård. Under veckan var det en visfest som folk från trakten arrangerade och jag passade på att vara med och spela. Tyvärr regnade det och vi fick flytta in i en liten men välfylld lada.  Låtlista: Extrapris, Dalsland, Hösthimmel, Jag sökte lite närhet, En hyvens hund, Nyktergalen, Stranden mitt emot, Aldrig så bakfull.


  16 maj. Kustens Hus, Göteborg
Jag hade det stora nöjet att presentera  Bengt Witte och Sköna Kontraster. En sällsynt lyckad och trevlig viskväll.
Bengt framförde bland annat en helt nyskriven visa som han och jag gjort. Den går än så länge under arbetsnamnet "Björn och Camilla".

2006

  December.
Inspelning av låten Samma solsken i Studio Fabriken tillsammans med Fredrik Åkerblom och Åke Ziedén.

2004

18 december. 13.00 Diselverkstan
Min miniturné i Stockholm inleddes med en spelning på det nya kulturhuset Dieselverkstan i Sickla. Jag var lite orolig inför spelningen. Att föra oväsen i ett bibliotek brukar inte dra ner några applåder. Mina farhågor kom dock på skam. Under "Extrapris" tappade jag bort mig och kom inte på hur andra versen började.
Det visade sig då att en herre i publiken hade med sig en visbok med alla mina visor. Han kom fram och slog upp "Extrapris" och så var det bara att sjunga vidare. Ibland har man tur.
Låtlista: "Hopptorn", "Dalsland", "Sisyfos Volvo", "86:an kör förbi", "Ryssland", "Visa till en vän", "Storm", "Hösthimmel", "Extrapris", "Aldrig så bakfull". Extranummer: "Vid stranden".
18 december. 19.00 Restaurang Snövit
Kvällskonserten, som jag trodde skulle bli dagens stora spelning, blev något av ett västgötaklimax. Marknadsföring var bokstavligen obefintlig. Inte ett ord i någon tidning, och när det visade sig att ett mailutskick krånglat så att inte ens visklubbens stamgäster fått reda på spelningen kändes det rätt uppgivet. När jag började spela fanns det, utöver arrangörerna, fyra personer i publiken. Tre av dem satt och snackade tills den fjärde bad dem hålla tyst. Det snackande sällskapet valde då att lämna lokalen ... Men märkligt nog blev det en bra spelning ändå. Det ramlade in lite folk efter hand, och när jag klev av scenen kändes det som en riktig arbetsseger.
Låtlista: "Hopptorn", "Dalsland", Sisyfos Volvo", "Storm", "86.an kör förbi", "Ryssland", "Visa till en vän", "Musik", "En hyvens hund", "Extrapris", "Inte mitt liv", "Aldrig så bakfull". Extranummer: "Fikonlöv", "Vid stranden"
"Förband": Henrik Elofsson Diaz www.finfint.com/diaz/
10 november. Kustens Hus Göteborg.
Spelning med Clas och Fredrik. (Delad kväll med Maria Stoltz.)
Låtlista: Hopptorn, Dalsland, Landsbygdsromantik, Sisyfos Volvo, Storm, Hösthimmel (premiär), Gummistövlar, Visa till en vän. Extrapris (extranummer)
14 september. Spelning i Studio Fabriken.
Liten trivsam spelning i studion tillsammans med Clas och Fredrik.
Bland annat testade jag lite nya låtar: "Stranden mitt emot" och "Storm" är två helt nya låtar som vi premiärspelade. "Den gyllene vägen" är en gammal låt som jag skrivit om både text och melodi och som vi testade i ett nytt arrangemang. "Sent i augusti" är en ny låt där jag skrivit texten och Bengt Witte gjort melodin. Bengt hoppade in som gästartist.
29 augusti. Visor i P2 presenterar Hopptorn.
18.03 - 18.30 (Repris från i höstas)
29 juli. Viskväll på Tjärö i Blekinge.
11 juli. Trollhättan Innovatum 15.30.
Sättning: Clas Engwall kontrabas och Per Johansson piano.
Låtlista: Dalsland, Sisyfos Volvo, Visa till en vän, Hopptorn, Morgonvandring, Landsbygdsromantik, Den gyllene vägen (premiär),
Extrapris, Nu börjar Rapport, Inte mitt liv.
5 juli. Societetsparken i Varberg.
Regnet slutade en kvart före konserten och det var kallt, kallt, kallt - men trevligt och rätt mycket folk.
Sättning: Clas Engwall kontrabas och Fredrik Åkerblom piano.
Låtlista: Gummistövlar, Dalsland, Sisyfos Volvo, Visa till en vän, Nu börjar Rapport, Landsbygdsromantik, Jag tror på strutsen, Extrapris (paus) Ryssland, Morgonvandring, Hopptorn, Minnen, Vi åker buss, Vid stranden.
Extranummer: Inte mitt liv
3 juli. Falkenbergs Visfestival
Himla kul spelning. För tredje gången stod jag på scenen som på många sätt fick mig att hålla på med det här. Hade jag inte varit så jäkla ödmjuk av mig hade jag nog betecknat det som en mindre succé.
Sättning: Clas Engwall kontrabas och Fredrik Åkerblom piano
Låtlista: Dalsland, Sisyfos Volvo, Visa till en vän, Hopptorn, Extrapris. Extranummer: Inte mitt liv.
Recension i Hallands Nyheter: "Sista visfestivalkvällen inleds av Claes Pihl, vars tydliga sång har något att förmedla. Här är det de sympatiskt vardagsfilosofiska och milt samhällskritiska texterna som står i centrum, inte häftiga sättningar eller tuffa arr. Pihl är spetsigare än man i förstone uppfattar, och han kommenterar också i visform det faktum att mycket som presenterar sig som visa egentligen är pop och rock, med siktet inställt på hitlistorna och de starka strålkastarljusen."
13 mars. Maria (frugan) sjunger i Christinae Kyrka i Alingsås.
Georg Riedel och Stefan Nilsson står för kompet. Sänds i P1 28 mars 11.00.
12 mars. Dansspelning på Hammarkullens Folkets Hus!
Dans utan gränser 18.00.
(Kultspelning. Låtar som Johnny B Good, Devil in disguise, Let it be me m.fl.
utökade den vanliga repertoaren. )
Hopptorn har fått bra recensioner i HiFi & Musik och Lira!
27 februari. Göteborgs Visfest 2004, Musikens Hus, Majorna.
Övriga medverkande:
Collan, Ullrika Netterdal, Bastukvintetten, Dusty brown.
Sättning: Clas Engwall kontrabas och Fredrik Åkerblom piano
Låtlista: Minnen, Sisifos Volvo, Hopptorn, Dalsland, Visa till en vän, Inte mitt liv och Vid stranden. Senare på kvällen hoppade jag in hos Bastukvintetten och så gjorde vi Ryssland ihop.
2003
7 december. Programmet Visor i P2 ägnade sig helt åt att presentera Hopptorn.
Minnen, Dalsland, Hopptorn, Visa till en vän och Inte mitt liv spelades.
4 december. Hopptorn får högsta betyg av Musiklandet. www.musiklandet.se
30 november. Stor artikel i Göteborgs-Posten.
25 november. Släppfest på Pusterviksbaren för inbjudna gäster.
Jag spelade Hopptorn, Visa till en vän, Dalsland, Sisyfos Volvo och Inte mitt liv tillsammans med bandet som bestod av Fredrik Åkerblom piano, Martin Gabriel gitarr, Gunnar Pettersson trummor och Clas Engwall kontrabas. Extranumren Ryssland och Kärlek la-la-la spelade jag själv.
Under kvällen framförde ett antal gästartister äldre låtar av mig: Jan-Erik Lundqvist sjöng Gummistövlar tillsammans med Peter Stirner gitarr. Örjan Hjorth sjöng Vid stranden. Lena Robèrt sjöng Jag tror på strutsen kompad av Leif Pedersen på banjo. Gilbert Holmström framförde en instrumentalversion av Nu börjar Rapport uppbackad av Gunnar Pettersson trummor och Clas Engwall kontrabas.
15 november 20.00. Spelning på KoM musikbar, Oliverdalsgatan 13. Göteborg.
13 november. Stor artikel i Borås Tidning av Peter Grönborg.
11 november. Plattan Hopptorn släpps. Den ges ut som första platta på det nystartade skivbolaget ELD RECORDS (skivnummer ER1). Spelning på restaurang Gillestugan. Göteborg. Intervju i Radio Göteborg P4. Åttiosexan kör förbi och Hopptorn spelades från plattan.
30 oktober. Medverkan i Radio Sjuhärad P4.
Spelade Hopptorn live. Visa till en vän, Ryssland och Sisyfos Volvo spelades från plattan.
4 oktober. Ett annat viktigt släpp. Min fru Maria födde en underbar liten flicka som skall heta Tova
8 augusti 20.00. Spelning på KoM musikbar, Oliverdalsgatan 13. Göteborg.
26 juli. Helsingborgs visfestival.

Tillbaka